Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Blog

Tekstil Sektöründe Temiz Üretim Uygulamaları
Su tüketiminin yoğun olduğu tekstil sektöründe genelge ile birlikte su tüketiminin azaltımı ve bilinçsiz yer altı suyu tüketimini engellemek açısından işletmede tüketilen su miktarının ölçülmesi, izlenmesi ve debisi cihazlar ve otomatik kapatma vanalarıyla kontrol altına alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Tekstil Atıksularının Arıtılarak Geri Kazanımı
Tekstil Endüstrisi günümüzde ekonomik büyüklük ve sağladığı istihdam kapasitesi ile dünya ekonomileri içerisinde hala önemli bir yer tutmaktadır.
Arıtma Tesislerinin Maliyetleri
Yaşadığımız şu günlerde arıtma tesislerinin maliyetleri hiç olmadığı kadar merak ediliyor. Ancak konuyu daha iyi anlamak için biraz başa, alıp daha geniş bakalım.
Arıtılmış Atıksuların Geri Kazanımı Yeniden Kullanımı
Çağımızın en büyük sorunu nedir? Gelişen ve gelişirken sürekli tüketen bir canlı ırkı olarak, neredeyse %70’i su olan bir gezegene sahip olduğumuz halde su kıtlığı çekiyor olmamız mı, yoksa bunun bilincine hala varamamış olmamız mı?
Suyun Can Olabilmesi İçin Bir Rehber: "Atıksu Arıtma Tesisi Teknik Usuller Tebliği"
Bir yere atık su arıtma tesisi yapmak için bilinmesi gereken en önemli hususlardan biri de oraya ait nüfus verileridir.
Kimyasal Madde Satın Alan İşletmeleri Bekleyen Tehlikeler ve Alınması Gereken Önlemler
Kimyasal Madde Satın Alan İşletmeleri Bekleyen Tehlikeler ve Alınması Gereken Önlemler Endüstrinin hızlı bir ivme ile yükselmesi sonucunda kimyasal maddelerle sürekli olarak temas halindeyiz. Kimyasal maddeler ile ilgili birçok yeni düzenleme geliyor, fakat gündelik iş hayatında yeni gelişmeleri çoğu zaman gözden kaçırabiliyoruz. Tehlikeli kimyasal maddelerin yönetimi ülkemizde ciddi derecede önem gerektiren bir alan olup, bu konuda ülkemizde 27 adet yasal düzenleme vardır. Dolayısıyla kullandığımız kimyasalların tesisimizde sadece MSDS’inin (Malzeme Güvenlik Formu) bulunması asla yeterli değildir.
Arıtma Tesislerinde Mekanik Önleyici Bakım ve Kontroller
Arıtma Tesislerinde Mekanik Önleyici Bakım ve Kontroller Önleyici periyodik bakımlar, konusunda ehliyetli yetkin personel ya da yetkin servis tarafından yapılmalıdır. Rutin kontroller ise arıtma işletme operatörü tarafından aksatılmadan yapılmalıdır. Elektrik panolarına yetkisiz personeller müdahale etmemelidir. Haftalık öz muayenesi yapılmalı, minimum 6 ayda bir önleyici periyodik bakımları ehliyetli personel yada yetkili servise yapılmalıdır. Minimum yılda 1 defa pano topraklama ölçümleri yetkili kişi yada firmalara ölçtürülerek raporlanmalı, ayda 1 defa yetkili servis tarafından topraklama kontrolleri yapılmalıdır.
Atıksu Arıtma Tesisi Tasarım Süreci - Projeden Sahaya
Artemis Arıtım olarak yirmi yılı aşkın süredir alanında yetkin mühendis ekibi, uzman danışman kadrosu ile ağırlık olarak özel sektöre hizmet vermekteyiz.
Atıksu Geri Kazanım Sistemlerinin Önemi
Su Kaynakları Tükeniyor mu? Su; tüm canlıların yaşayabilmesi için gerekli olan en önemli doğal kaynaklardan biridir. Su, hayatın her evresinde; insan kullanımında, endüstrilerde, enerji üretiminde, ekonomide yani kısacası her alanda olmazsa olmaz ihtiyaçlarımızdan biridir.
Atıksu Arıtma Tesislerinde İSG
Atıksu Arıtma Tesislerinde İSG Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu İş Sağlığı ve Güvenliğine ilişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği’ne göre atıksu arıtma tesisleri çok tehlikeli sınıfta yer almaktadır. Bundan dolayı arıtma tesisleri bünyesinde birçok riski barındırmaktadır. Bu riskler; kimyasal maddelere (katı-gaz-sıvı) maruziyet, düşme, bulaşıcı hastalıklar, solunum, sindirim ve sinir sistemi rahatsızlıklarıdır.
Atıksu Arıtımında Sektör Tanımlama
Atıksu Arıtımında Sektör Tanımlama Artemis Arıtım, birçok sektörün ihtiyacını karşılayabilecek bilgiye, birikime, tecrübeye sahip ve teknolojik yeniliklere daima açık, mevcut başarısı ile yetinmeyen her zaman bir sonraki adımı planlayarak doğru ve sürekli işler yapmayı hedefleyen bir kadroya sahiptir. Bu bilinçte olarak, arıtma konusunda firmalara en sağlıklı hizmetleri verebilmek için en önemli ve en büyük adım ‘’sektör tanımlamasını’’ doğru bir şekilde yapmaktır.
Arıtma Tesislerinde Çevre Mühendisi Çalıştırılma Zorunluluğu
Arıtma Tesislerinde Çevre Mühendisi Çalıştırılma Zorunluluğu 23.05.2019 tarihinde yayınlanan 30782 sayılı Atıksu Arıtma Tesislerinde Çalışan Teknik Personele İlişkin Tebliğ ile atıksu arıtma tesislerinde çevre mühendisleri istihdamı hakkında bazı düzenlemeler gerçekleştirilmiştir.
Tekstilde Boyama Prosesi Ve Oluşan Atıksuyun Çevresel Etkileri
Tekstilde Boyama Prosesi Ve Oluşan Atıksuyun Çevresel Etkileri Antik çağlardan itibaren kumaş boyama için kullanılan maddeler sadece bitki, böcek, ve kabuklular gibi doğal kaynaklardan sağlanmaktaydı. Bu durum 19. yüzyılın ortalarına kadar sürdü. Çivitotundan mavi, sarı muhabbet çiçeğinden sarı rengin elde edilmesi gibi.
Denizcilik Yaptırımları
Denizcilik Yaptırımları Denizcilik endüstrisinde geçmişten günümüze kadar bir çok kaza meydana gelmiş, bir çoğu gerçekleştiği bölgede doğal yaşamı, ekonomiyi ve insan sağlığını ciddi şekilde etkilemiştir. Bu kazaları takiben Dünya genelinde yürürlükte olan sözleşmelerin, kanunların, belirleyici unsurların eksiklikleri görülmüştür. Bir çok konuda ise ciddi şekilde açıklar olduğu belirlenmiştir.
Atıksu Deşarjına Bağlı Olarak Göl Kirlilikleri
Atıksuların alıcı ortama deşarjı denildiği zaman aklımıza gelen ortamlardan biri de göllerdir. Göller bu sulardan doğrudan etkilenebildikleri gibi...
Aerobik Biyolojik Arıtmada Oksijen
Biyolojik arıtmanın amacı; atıksularda bulunan çökelmeyen kolloidal katıları pıhtılaştırarak gidermek ve organik maddeleri kararlı hale getirmektir. Evsel atıksularda organik madde kadar azot ve fosfor gibi besi maddelerinin de giderilmesi önemlidir.
Atıksu Arıtımında Ozon Kullanımı
Atıksu Arıtımında Ozon Kullanımı Ozon üç oksijen atomundan oluşan gaz halinde bir moleküldür. Oksijen molekülünün (O2) kararlı haline karşın, ozon (O3), kararsız bir moleküldür.
Biyolojik Arıtmanın Temelleri
Biyolojik Arıtmanın Temelleri Bilindiği üzere en genel tanımıyla, biyolojik arıtma; atıksu içerisinde fiziksel ve kimyasal proseslerde giderilemeyen organik maddelerin, besin ve enerji kaynağı olarak mikroorganizmalar tarafından kullanılıp atık sudan uzaklaştırılmasıdır.
Atıksu Atık Değil Önemli Bir Kaynaktır
Atıksu Atık Değil Önemli Bir Kaynaktır Dünyadaki kullanılabilir su kaynakları hızla azalırken, alıcı ortamlar dediğimiz deniz, göl ve akarsular gittikçe kirleniyor. Bu sorunları yaratan insanoğlu hem tüm canlı hayatı hem de kendi geleceği için ekolojik sürdürülebilirliği sağlayacak çözümler üretmelidir.
Atıksu Arıtma Tesisi Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bu yazıda arıtma tesisi tasarımında dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda genel bir bilgilendirme yapılmıştır.
Medeniyetin Hammaddesi Bakır
Tarih öncesi dönemde insan; temel ihtiyaçlarından olan beslenmeyi, avcılık ve toplayıcılık yolu ile barınma ihtiyacını ise doğada hazır bulduğu mağara, ağaç kavukları ya da kaya barınaklarıyla gidermiştir. Bu faaliyetler, göçebe bir hayat tarzını tetiklemiştir.
Yerkürenin Karadelikleri Obruklar
Obruklar, tüm dünyada devasa boyutlara ulaşan ve hepimizin merak ettiği bir oluşumdur. Yer altında metrelerce derinlikte doğal yollarla oluşan bu göçükler son zamanlarda yaşanan küresel ısınmanın etkilerinin aslında hangi boyutlara ulaştığını bizlere net bir şekilde gösteriyor.
Yüzey Kimyasal İşlemlerinde Arıtmanın Önemi
Yüzey işlem tüm toz ve yaş boyaların, metal kaplama işlemlerinin verimliliğini arttırmak için kullanılır.
Biyogaz Tesisinden Kaynaklanan Atıksuların Arıtılması
Biyogaz; atıksu çamuru, belediye katı atıkları, tarımsal atıklar ve hayvansal atıklar gibi biyokütlenin anaerobik arıtma sonrası üretilebilen yenilenebilir bir enerji kaynağıdır.
Arıtma Tesisi Tasarımları
Günümüzde birçok firmanın atıksu arıtma tesisi kurma zorunluluğu mevcuttur. Ancak atıksu arıtma tesisleri büyük yatırım ve işletme maliyetleri gerektirmektedir. Bu nedenle firmalar bu tür bir yatırıma girerken uygun tasarımın yapılmasına dikkat etmelidirler.
Membran Biyoreaktörler (MBR)
Atıksu arıtımında uygulanan konvansiyonel sistemler özellikle sanayideki gelişmeler sonucu ortaya çıkan atıksu kirlenmesinde istenilen çıkış suyu kalitesine ulaşmada yetersiz kalmıştır.
Atıksu Bilgi Sistemi Genelge Değişikliği
2020/17 Sayılı ve 15/06/2020 tarihli “Atıksu Bilgi Sistemi Genelgesi” ile birlikte 05.05.2015 tarih ve 2015/6 sayılı “Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi” ve 23.06.2006 tarih ve 2006/15 sayılı “Atıksu Arıtma Tesisleri için İş Termin Planı Genelgesi” yürürlükten kaldırılmıştır.
Suyun Yeniden Kullanımı Artık Bir Seçim Değil Zorunluluktur!
Tatlı su, gezegendeki mevcut suyun yalnızca %2,5’ini temsil ediyor.
Cevabı Net Olmayan Soru; Evlerde Arıtma Kullanılmalı Mı?
İnsanların içmede binlerce yıl kullandığı su, artık temizlenmeye muhtaç hale geldi.
Denizimizi Tertemiz Bir Şekilde Koruyacağız
Biz kara canlıları olarak her ne kadar sadece inşa ettiğimiz evimizi korumak ve temiz tutmakla yükümlü olduğumuzu sansak da, aslında bize bahşedilen evimizi, yani çevremizi korumak bizim en büyük sorumluluğumuz.
BOİ ve KOİ Parametreleri Nedir Ne Değildir?
BOİ ve KOİ Parametreleri Nedir Ne Değildir? BOİ ve KOİ parametreleri, Çevre Mühendisliğinde su kaynaklarının kirlenme derecelerinin belirlenmesi, atıksuların kirletme potansiyellerinin saptanması ve arıtma tesislerinin tasarımı ve işletilmesi gibi konularda temel öneme sahip iki parametredir.
Büyükbaş Hayvan Çiftliklerinde Atıksu Arıtımı
Ülkemizin tüm bölgelerinde küçük ve büyük baş hayvan çiftlikleri bulunmakta olup yetiştirilen hayvanların idrar ve dışkılarının su ile uzaklaştırılması sonucunda yüksek kirletici konsantrasyonlara sahip atıksular oluşmaktadır.
Gıda Sektöründe Atıksu Arıtımı
Atıksu içeriğindeki organik maddelerin ve diğer tüm kirletici yüklerinin arıtımı yapılmadan toprağa ya da alıcı ortama deşarj edilmesi demenin bir başka yolu da “doğaya savaş açılması” demektir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri