Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Blog

Evde Kompost Nasıl Yapılır?
Evde Kompost Nasıl Yapılır? Evinizde sağlık bir kompost için öncelikle uygun bir yer belirleyin. Hava ve nem dengesini iyi ayarlayın. Bu nedenle 3 günde bir karıştırmanız faydalı olacaktır. Kolay karışım için yer seçimine dikkat edin. 1 metreküplük bir alanınız varsa sağlıklı bir üretim yapabilirsiniz.
Dip Tarama İzin Belgesi
Dip tarama ve boşaltım faaliyetinde bulunmak isteyenler, Dip Tarama Çevresel Yönetim Planını sunmak, inceletmek ve Dip Tarama Uygunluk Belgesi almakla yükümlüdür.
Atık Yağların Çevreye Etkisi
Sanayileşme ve makine kullanımının artmasıyla daha çok kullanır hale gelen yağlar, ekotoksik olması sebebiyle atık yönetiminde özel olarak ele alınması gereken atık türüdür.
Yasal Belgeler
Çevremizi korumak için kurumsal olarak yüklü olduğumuz sorumluluklarımızı, çeşitli yetkili birimler sayesinde belgelendirmek ve yürütmek kurum bazlı çevre yönetimini gerçekleştirmemiz adına mecburidir.
"Yok Olmak" Ne Kadar Sürer?
Doğada vücudumuzun kaybolması bile birkaç gün sürerken çevreye attığımız atıkların hemen kaybolması söz konusu bile değildir. Yok olmak zaman ister, peki çevremizin o kadar zamanı var mı?
Çöpten Enerji = LFG
Katı atıkların çoğunu geri dönüştürerek ekonomiye ve çevremize katkı sağlayabildiğimiz gibi, bunlardan elde ettiğimiz enerji ile de çevremize nefes olabildiğimiz bir gerçektir. Ama nasıl?
Kül Olmak
Ormanlar, içerisinde sayılamayacak kadar çok canlıyı barındıran ve gezegenimizin akciğerleri olan ağaçların oluşturduğu büyük bir ekosistemdir.
3 Soruda Motor Yağı Değişim Noktası İzin Belgesi
Akaryakıt istasyonları, Tamirhaneler, Servisler, Kamu kurum/kuruluşları, Belediyeler, Madencilik faaliyeti gösteren işletmeler ve Diğer motor yağı...
Gazeteden Bitkiye
Gazeteden Bitkiye Japonya’nın bitkiye dönüşen gazetesi ‘The Mainichi Shimbunsha’ yı duymuşsunuzdur. Duymayan varsa bu yazıya bir göz atın derim.
Dünya Sıcaklığındaki Artışın Çevreye Etkileri
Yapılan araştırmalar sıcaklık farkının 1,5°C olması durumunda dünyamızın geri dönüşü olmayan bir yıkımla karışılacağı yönündedir.
Home Office’iniz Çevre Dostu Mu?
Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle artık binlerce kişi evden çalışmalarını sürdürüyor. Madem evlerimizi ofise çevirdik çevresel boyutta neler yapabileceğimizi biliyor muyuz?
Çevre Felaketleri
Çevre Felaketleri Değerli okurlarımız, bu yazımda sizlere son 50 yıl içinde insanların dünyaya nasıl zarar verdiğinin en büyük kanıtı olan 5 büyük çevre felaketinden bahsedeceğim.
Sürdürülebilir Yaşam İçin Enerji-Çevre İlişkisinin Önemi
Sürdürülebilir Yaşam İçin Enerji-Çevre İlişkisinin Önemi Günümüzde teknolojide kaydedilen ilerlemeler, hızlı üretim-hızlı tüketim anlayışının ortaya çıkması ve yaygınlaşması, ulaşım ağlarının çokluğu ve çeşitliliği dünya genelindeki nüfusun ihtiyaç ve taleplerinin artmasına ne kadar tesir ediyorsa; bu ihtiyaç ve taleplerin karşılanması için gereksinim duyduğumuz enerji miktarına da bir o kadar etki ediyor demektir.
Sıfır Atık Yönetmeliği
Sıfır Atık Yönetmeliği Sıfır Atık, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılmış bir atık yönetim sistemidir.
Exxon Valdez Tanker Kazası
Exxon Valdez Tanker Kazası Değerli okurlarımız, bu yazımda sizlere Denizcilik Endüstrisinde Deepwater Horizon kazasından sonra 2. sırada yer alan Exxon Valdez tanker faciasından bahsetmek isterim. Yazım biraz uzun olacağından, çayınızı, kahvenizi hazır ediniz.
Çöpe Atma Kompost Yap
Çöpe Atma Kompost Yap! Dünya nüfusunun hızlı artışı, sanayileşme, tüketim çılgınlığı, aşırı fastfood talebi, özel sektörün bu talebi karşılama ve para kazanma isteği, yoğun teknoloji kullanımı, kullanılan teknolojinin çevreye olan olumsuz etkilerinin göz ardı edilmesi milyonlarca yıldır devam eden ekolojik dengeyi olumsuz yönde etkilemiş ve çevrenin zarar görmesine neden olmuştur.
Hayalet Ağlar
Hayalet Ağlar Hayalet ağlar, denizlerde ve okyanuslarda bırakılmış, ıskartaya çıkartılmış ya da kaybolmuş ticari balıkçılık ağlarına ve oltalara verilen genel isimdir. Hayalet ağlar sucul yaşamı ciddi şekilde tehdit etmektedir. Her yıl milyonlarca deniz canlısı bu ağlara takılarak, dolanarak hayatlarını kaybetmektedir. Kabuklu deniz canlıları, balinalar, kaplumbağlar, yunuslar, kuşlar ve köpek balıkları bir çok canlıdan bazıları olarak örnek gösterilebilir. Tahmini olarak hayalet ağlar balık popülasyonunun %10’unun kaybına sebep olmaktadır.
Çernobil Orman Yangınları Ve Ortaya Çıkardığı Çevresel Tehdit
İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde, 4 Nisan 2020 tarihinde endişe verici bir gelişme daha yaşandı. Çernobil yakınlarında başlayan bir orman yangını tüm dünyayı endişelendirdi.
Sanayi Bölgesi Topraklarında PCB
Sanayi Bölgesi Topraklarında Poliklorlu Bifenillerin (PCB’lerin) Giderimi Yirminci yüzyılın ortalarına doğru hızlı nüfus artışı ile birlikte, tarım ve diğer alanlardaki sanayi ve teknolojinin hızla gelişmesine paralel olarak, toprak kirliliği artmaya başlamıştır (Gülçiçek, 2011). Toprak, yapısı itibari ile hava ve suya göre tamponlama gücü daha fazla olan bir materyal olduğundan kirliliğin fark edilmesi zaman almaktadır (Dönmez, 2012).
Geçici Depolama Alanları
Geçici Depolama Alanları Atık alanı nasıl yapılır merak ediyor musunuz? Atık alanı neden gereklidir diye kendinize soruyor musunuz? Ya da firmanızı atıklarını boş arazilere dökmekten ceza mı yediniz? Atık alanı ile ilgili tüm bilgilere bu blog yazımda bulabilirsiniz.
Sıfır Atık
Sıfır Atık Nedir? Sıfır Atık Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayesinde başlatılan özellikle kamusal alanlardaki kaynak kullanımını ve atık oluşumun...
Atık Yönetim Planı Nedir? Nasıl Olur?
Atık Yönetim Planı Nedir? Nasıl Olur? Dünyada yaşanan teknolojik gelişmeler ve sanayileşme ile beraber artan hızlı nüfus artışı sonucu, insan faaliyetlerine bağlı olarak çevresel tahribat hızla artmaktadır. Ortaya çıkan bu çevresel tahribatın önüne geçmek mümkün. Nasıl mı? Ofisinizde, fabrikanızda, evinizde kısacası olduğunuz her yerde atık yönetim planı uygulayarak.
Sıfır Atık Sistemi Nasıl Kurulur?
Sıfır Atık Sistemi Nasıl Kurulur? Sıfır Atık Sistemi; kaynak kullanımının ve atık oluşumunun azaltılması, oluşan atığın çevreye olan zararını en aza indirecek şekilde yönetilmesi ve ekonomiye yeniden kazandırılması temeline dayanan bir atık yönetim hedefidir.
Türkiye Materials Marketplace
Türkiye Materials Marketplace Doğal kaynakları tüketme hızımız, doğanın onları yeniden üreterek bize sunma hızını geçeli epey zaman oldu. Bugün dünyanın üretebildiğinin 1.6 katını tüketiyoruz. İşte bu nedenle kaynakların daha sürdürülebilir ve daha verimli bir şekilde yönetimi, günümüzde kaçınılmaz bir gereklilik.
Atıksız Hayat Mümkün Mü?
Dünya üzerinde 7,53 milyon insan yaşamakta ve bir kişinin litaratür verilerine göre oluşturduğu atık miktarı 1,17 kg. Bu durum, dünya üzerinde her gün yaklaşık 8.190.000 ton atık oluşması demek oluyor.
5 Haziran Dünya Çevre Günü
5 Haziran Dünya Çevre Günü Nedir? İnsanlık tarihi boyunca uygarlıkların gelişmesi, nüfusun ve sanayileşmenin artması ile birlikte çevre sorunlarında da kümülatif olarak artış gözükmektedir. Doğal kaynakların hızla azalması, hava, su, toprak kirliliğinin artması ile ekosistem üzerindeki canlılık, ciddi tehdit altındadır. Bu çevre sorunları karşısında bugünü ve geleceği koruma sorumluluğu ise insanlık üzerinde her geçen gün önemini arttırmaktadır.
22 Nisan Dünya Günü
Dünya Günü, ilk kez 1969 yılında John San Francisco’da düzenlenen Ulusal UNESCO Dünya Konferansında McConnell tarafından dünyamızın yaşamı ve güzelliğini kutlayarak karşı karşıya kaldığı çevresel tehdit ve sorunlara dikkat çekmek amacıyla özel bir gün düzenlemesi fikri ile ortaya çıkmıştır.
Döngüsel Ekonomi Nedir?
Döngüsel ekonomi ürün, malzeme ve kaynakların değerinin ekonomide olabildiği kadar uzun tutulduğu ve atık miktarının en düşük olduğu ekonomi türüdür.
Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü
Bu proje, 1998 yılında oluşturulmuş olan Avrupa Komisyonunun Eşleştirme Programına dâhildir. Bu program, AB üyeliğine aday ülkelerin kurumsal reformlar ve İdarenin modernize edilmesi projelerinin eksenini oluşturmaktadır.
Kendi Kendini Temizleyen Deniz: Saros Körfezi
Dünya üzerinde kendi kendini temizleyen yalnızca birkaç denizden biri olan Saros Körfezi jeomorfolojik, peyzaj, ekolojik, floristik, biyogenetik ve turistik özelliklerinin bozulmadan korunması amacıyla 2010 yılında Özel Çevre Koruma Bölgesi olarak ilan edilmiştir.
İş Yeri Açma Ve Çalıştırma Ruhsatı
Yurtdışına çıkmak için pasaporta, bir ülke vatandaşı olmak için kimlik belgesine ihtiyacımız olduğu kadar bir iş yeri açmak için de İş Yeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatına ihtiyacımız vardır.
5 Adımda Daha Çevreci Ofis Ve İş Yerleri İçin Öneriler
Dünyamız çevre kirliliği, iklim değişikliği, su kaynaklarının azalması gibi önemli küresel sorunlarla boğuşuyor. Bu noktada gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için ekolojik ayak izimizi azaltmak başlıca sorumluluğumuz haline geldi.
Marmara Denizi Ölüyor
Marmara Denizi’nin 11.350 km2’lik alanının neredeyse tamamında görülen, deniz salyası olarak da bilinen müsilaj sorununu yüreklerimiz sızlayarak takip ediyoruz.
Müsilaj Tehlikesi
Doğamızın kendi kendini iyileştirebilme yetisinden mütevellit, kendisine yapılan haksızlıklara somut tepki verebilmesi uzun vadede olmaktadır.
Atıkların Evi: Geri Dönüşüm Tesisleri
Her geçen gün, bir insanın sosyal ve ekonomik faaliyetleri doğrultusunda ortaya kullanım süresi dolmuş ve artık çevremiz için zararlı hale gelen, halk dilinde “çöp”ler meydana gelmektedir. Onların yüzde yüz geri dönüştürülmesi bizim kızıl elmamızdır.
Geri Dönüştürülebilir Yemek Takımı: The Pebble
ABD’li şarkıcı Pharrell Williams tarafından piyasaya sürülen The Pebble yemek takımını duydunuz mu?
İçme Suyunda Dezenfeksiyona Bağlı Olarak THM Oluşumu
Bir suyun içerdiği patojenik mikroorganizmaları halk sağlığı standartlarına göre tehlikesiz seviyelere kadar indirgeyerek, güvenle içilebilecek hale getirilmesi işlemine suyun dezenfeksiyonu denir.
Biyoçeşitlilik – 5 Haziran Dünya Çevre Günü
1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan bir kararla, 5 Haziran günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi.
Küresel Isınmayı Engellemek Mümkün Mü?
İnsanoğlu ilk çağlardan beri çevreyi fazlasıyla etkilemiştir ve etkilemeye devam ediyor. Günümüzde de etkisini fazlasıyla hissettiğimiz küresel ısınmanın etkilerini nasıl engellerim hiç düşündünüz mü? O zaman gelin birlikte bakalım.
Gemilerde Enerji Verimliliği
Günümüzde dünya yükünün hacim olarak yaklaşık %85’i, petrol ve petrol türevlerinin ise %97’si denizyolu ile taşınmaktadır.
Tek Kullanımlık Maske Eldiven Gibi Hijyen Malzeme Atıklarının Yönetimi
Covid-19 virüsü; tüm dünyada ve ülkemizde etkisini göstermeye devam ederken, hepimizin, virüsün yayılmasını önlemek, kendimizin ve etrafımızdakilerin...
Tıbbi Atıkların Sınıflandırılması ve Bertaraf Yöntemleri
Bildiğiniz üzere, Aralık 2019’dan itibaren Çin’de ortaya çıkan daha sonra kısa bir sürede tüm dünyaya yayılan COVID-19 salgını ile savaşmaktayız. Bu yazımda sizlere tıbbi atıkların bu süre zarfında nasıl bir süreçten geçtiğini, tıbbi atıkların nasıl sınıflandırıldığı ve en önemlisi tıbbi atıkların nasıl bertaraf edildiğinden bahsedeceğim.
Covid-19’un Karbon Ayak İzine Olan Etkisi
Hava canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için mutlak gerekli bir koşuldur. Canlılar hava olmadan birkaç dakika içinde yaşamlarını kaybedebilirler. Ancak havanın olması tek başına yeterli değildir, temiz havanın var olması hem şimdi hem de yaşamın sürdürülebilir olması için gerekli ve zorunludur.
Bir Damla Su Hayat Demektir. Önemi İse Çok Daha Fazlası!
Yaşamsal fonksiyonlarımızı devam ettirebilmek ve hayatta kalabilmek için iki temel maddeye oksijene ve suya ihtiyacımızın olduğunu biliyoruz.
Su Ayak İzi
Su ayak izi, üretim ve tüketim süreçlerinde, doğrudan veya dolaylı olarak tüketilen su miktarını gösteren bir indikatördür.
Yeşil Ekonomi
Dünya üzerinde yaşamını sürdüren tüm canlıların gelecekte ihtiyacını duymasını istemeyeceği tek bir şey var; Yeni bir dünya!
Çevre Etiketi
Çevre Etiketi Nedir? Çevre etiketi; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kurulan, bir ürünün hammadde aşamasından bertarafına kadar olan tüm...
Barajlar ve Hidroelektrik Enerjisi
Dünya'da barajın ilk defa M.Ö. 4000 yılında Nil nehri üzerinde inşa edildiği tahmin edilmektedir. Uzunluğu 110 metre ve yüksekliği 12 metre olan barajın, sulama ve içme suyu amaçlı kullanıldığı kayıtlara geçmiştir.
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri